Maak het jezelf comfortabel met onze zolen gemaakt door een sportpodoloog

Buiten een perfect uitgeruste fiets met de nieuwste snufjes vergeten we soms wel eens ons eigen lichaam!

 

Je hele fietsbeweging staat of valt bij een goede werking en goede houding van je voeten. Daarom schenken we bij Drivetrain veel aandacht aan de voeten van onze fietsers. Met op maat gemaakte zolen gaan we het duwvermogen en de trapbeweging van fietsers volledig optimaliseren.

 

Zijn er voetklachten zoals pijn aan wreef, zool of tenen? Is er voldoende stabiliteit? En mobiliteit? Kan de trapbeweging beter?Branderige voeten tijdens het klimmen?

 

Door onze eigen ervaringen en uitgebreid vakmanschap zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van al dit soort voetproblematieken bij fietsers. En we geven merkonafhankelijk advies bij het kiezen van de juiste fietsschoenen.

Waarom investeren in een zool?

Wist je dat de functie van onze voeten bij het fietsen helemaal anders is dan bij het wandelen of lopen? Tijdens het stappen of lopen is je voet dynamisch in de afrol. In tegenstelling tot op de fiets, waar je voet enkel instaat voor krachtoverbrenging. De belasting is dus statisch. En dat ligt aan de basis van heel wat voetklachten bij fietsers. Met de op maat gemaakte zolen lossen we die op en voorkomen we ze.

 

Dat is niet het enige. Zolen op maat verbeteren ook je trapbeweging en duwvermogen. Want de voeten zijn het eerste contactpunt met de fiets. Als dat contact niet perfect zit, verlies je al een deel van je duwvermogen. Wij personaliseren deze zolen op basis van jouw voetvorm en voetafdrukde hand van onze 3D scanner en jouw bewegingsanalyse. We hogen de zolen op waar nodig, zodat je kaarsrecht gaat trappen. Het werkt ook preventief tegen knie-, heup- en rugblessures. En je zult vooral een optimaal fietscomfort ervaren.

 

Elke voet is anders en de industrie maakt allemaal dezelfde standaard zolen. Daarom maken onze steunzolen op maat een echt verschil

We houden er rekening mee of je al dan niet al steunzolen draagt tijdens het sporten of in het dagelijkse leven. Let wel: steunzolen voor dagelijkse schoenen of loopschoenen zijn anders doordat de belasting dus anders is.


Werkwijze

We controleren je stappatroon

Wij kunnen met ons blote oog slechts 8 tot 10 beelden per seconde registreren. Tijdens het ‘gaan’ duurt één cyclus ongeveer 600 tot 800 milliseconde. Een initieel hielcontact duurt dus maar enkele tientallen milliseconden. Om een juist zoolconcept als een volwaardig architect te kunnen uittekenen hebben we dus meer dan 10 beelden per seconden nodig.

We bekijken jouw voetpositie met onze 3D scanner

Met de 3D scanner wordt een 3D voetafdruk genomen die als basis dient voor het realiseren van jouw fietszool.

Voor de maatafname van deze gepanteneerde zool wordt een protocol gevolgd. De 3D scanner heeft de unieke eigenschap om op het 3D voetmodel van de specifieke linker- en rechtervoet de assen te gaan beïnvloeden, met als doel de voetfunctie en de functie van heel het bewegingsapparaat te optimaliseren naar enkel, knie, heup en rug.

 

Het fijner afstellen naar jouw eigen patroon

De 3D Sole App is een huzarenstukje waar het gaat om implenatatie van wiskundige algoritmes in de biomechanica van een 3D voetmodel en is totaal verschillend van elke andere vorm van 3D zool-ontwerp-software.

Enerzijds blijft de 3D Sole App de biomechanische correlatie van de assen van achtervoet- en midvoet trouw, terwijl hij anderzijds deze assen t.o.v. mekaar kan roteren volgens ons principe.

 

Meer weten?

 

Maak gerust een afspraak zodat we je verder kunnen helpen om uw fietservaringen aangenamer te maken!